Bedrijfsopvolging binnen de familie

Bedrijfsopvolging binnen de familie

Elk familiebedrijf wordt vroeg of laat geconfronteerd met opvolgingsproblematiek. Is het voor u nu tijd dat u het stokje overdraagt aan de jongere generatie? Dan is de waardebepaling van uw onderneming iets om aandacht aan te besteden.

Nabetalen belasting voorkomen

U wilt de zaak overdragen aan uw kind en een reële prijs ontvangen, waarbij de fiscale consequenties inzichtelijk zijn. Een te lage verkoopprijs kan door de fiscus worden gezien als schenking, zodat er nog belasting moet worden nabetaald.  Wij begeleiden helpen u graag om  dergelijke situaties  te voorkomen. Hierbij is een indicatieve waardebepaling van uw onderneming van groot belang.

Aandachtspunten

Om tot een succesvolle bedrijfsoverdracht te komen, werken wij samen met uw (fiscaal) adviseur. Uiteraard zijn wij alert op alle relevante aspecten die een bedrijfsoverdracht binnen de familie met zich mee brengt. Hoe ga je om met de verdeling als er meer kinderen zijn? Is het verstandig om andere voorwaarden (bijvoorbeeld betaling van de koopsom) onder de loep te nemen? Hoe zorg je binnen de grenzen die onze belastingwetgeving stelt voor een overdracht die maximaal ‘kindvriendelijk’ is? Solid Valuation geeft antwoord op de vragen waar u liever niet mee blijft zitten.